Buxbom

Ikväll tog jag fler klacksticklingar av vår buxbomhäck. Nu ska de stå i salixvatten någon dag. Sedan ska jag plantera dem i krukor som jag gjort med de andra buxbomsticklingarma. De ska få stå bakom växthuset till det blir höst. Då ska jag plantera ut dem. 

Mors dag

Igår fick jag fina blommor på mors dag. Sommardahlian ska jag plantera ut men Lexies söta krukväxt ska jag behålla inne. 

Blomsterlönn eller klockmalva

Nu har plantorna växt en hel del. Några har jag redan gett bort. Hoppas blommorna kommer snart. 

Sankt Paula

Jag har fått krukväxter av mamma. Det blev fint i fönstret. 

Majkväll

Det är fint nu. 🌱🌺🌸🏡

Prydnadsapel

Förra året mådde våra prydnadsaplar inte så bra. Inte mycket blad och nästan inga blommor. Jag fick tips om att lägga aska runt stammen och spraya bladen med mjölk! Mjölken hann jag inte med men askan har vi lagt där. Nu blommar de fint igen. 

Avenbok

Avenbokshäcken har slagit rot och växer. Det blir fint!

Mina jätteverbenor

Jag lyckades! Idag skolade jag om de 109 plantorna. Det blev fullt i växthuset igen. Nu funderar jag på var jag ska ha alla. Det blir nog att ge bort några. 

Hallon

Jag har haft problem med många och långa utlöpare på hallonen. Igår kom jag att tänka på att använda den gamla baljan som vi förut hade i fontänen. Pär hjälpte mig att gräva ner den idag. Jag slet med att gräva upp alla hallonplantor. Nu ska bara några ner i baljan. Det blir nu mer plats så att jag kan utöka jordgubbslandet. 

Buxbom och salixvatten

Jag ska testa att sätta sticklingar av buxbom. Då ska man låta dem dra i salixvatten en stund. Sälgen har mycket växthormoner som är bra även för buxbom. Nu håller jag tummarna. Om det lyckas ska jag sätta dem runt det stora blomsterlandet. 

Kopparbaljan

Den gamla tvättbaljan har fått ett nytt användningsområde. Jag har sått olika grönsaker där. Jag hoppas de får vara ifred för sniglarna. 

Rabatt för lejongap

Här ska jag plantera ut alla mina lejongap. Jag har också drivit upp plantor av zinnea som ska växa där. 

Rabatten vid altanen

Det blommar fint här också. 

Vårrabatt

Det blommar fint nu. 

Jätteverbenor

Jag trodde inte det skulle bli några plantor när jag ställde in lådan i växthuset i mitten av april men nu har det kommit väldigt många plantor. De få växa lite till innan jag planterar om dem. 

Dahlior

Idag grävde jag ner alla dahliorna. Det ska bli röd, rosa, gul, vit och orange färg på dem. 

Mera tulpaner

Skriv inläggstext 

Tulpaner

Fina tulpaner vid garageuppfarten. 

Bokashi

När jag fyllde år fick jag ett komposteringsset i present. Nu var det dags att gräva ner den första komposten. Det ska bli intressant att se hur den nya kompostjorden blir. 

Dahlior

Det har varit en kylig vår men i helgen tog jag ut våra dahlior. Lexie hjälpte till att vattna dem. 

Häck av avenbok

Har funderat länge på hur man kan göra för att få denna sidan av trädgården lite mera privat. Förra helgen grävde jag och planterade 10 plantor av avenbok. Nu är det bara att vänta och se. 

Klockmalva eller blomsterlönn

Tidigare i år sådde jag klockmalva och nu har det blivit många fina små plantor. De ska toppas för att bli kraftigare. 

trdgrdstomten.blogg.se

Detta är en blogg som handlar om min hobby - trädgård.

RSS 2.0